Vyhledávání


Kontakt

FBC Ekonom Praha

E-mail: fbcekonom@email.cz

Prokletí z nížin tabulky pokračuje

23.01.2012 14:56

 

    Říká se: „dvakrát do jedné řeky nevkročíš“ nebo „stejnou chybu znovu udělá jen hlupák“. My ale jako bychom toto nikdy neslyšeli. „Stejné chyby, stejné známky“, dalo by se říci o našich vystoupeních proti týmům z chvostu tabulky. Stejně jako nám v loňské sezóně zmařily šanci na postup týmy Pallotaikurit a AGC, které nám z 12 bodů sebraly celých 7, se v této roli letos objevuje tým Pedagogické fakulty.

    Od začátku utkání nás soupeř přehrával. My jsme pouze odráželi útoky a ojediněle vyrazili do brejku. Z jedné takové akce nám vystřelil vedení po pěkném individuálním uvolnění Honza Daněček. To bylo ale na dlouhou dobu vše, co jsme předvedli. Protihráče jsme nechali vyrovnat a navíc jsme stále pokračovali ve hře bez potřebné agresivity a bez nápadu. Nebyl by to správný kapitán, kdyby Honza Daněček nevycítil, že právě teď tým potřebuje jeho přesnou mušku a dostal nás opět do vedení 2:1. V tu chvíli se zdálo, že i soupeř polevil a my se i přes kostrbatou souhru dostávali do šancí. Jenže jsme se při jedné takové akci nechali strhnout hrou, oba obránci první pětky se zapojili do útoku, a když nikdo nezaskočil na polovině hřiště, utrhl se útočník „peďáku“ a nedal jinak dobře chytajícímu Tomáši Cimrmanovi šanci. Chtěli jsme hrát úplně něco jiného než jsme předváděli, ale prostě to nešlo. Chyběl pohyb, nebylo komu nahrát, a když už se někde prostor otevřel, tak jsme se spíš nastřelovali než si nahrávali. Občas se to pokusil vzít někdo tzv. „na sebe“, ale z toho většinou pramenily chyby a následně jsme pak situace hasili za cenu faulů. A právě jeden z faulů se nám vymstil. Přišlo oslabení a v něm jsme z nenápadné akce inkasovali. I přes téměř dvouminutovou powerplay a několik slibných střeleckých příležitostí se nám srovnat nepodařilo. Výsledek 2:3 je po našem bezkrevném výkonu odpovídající.

    Čeká nás teď 5 zápasů, ve kterých se rozhodne, zdali bude moci být sezóna úspěšná. Soupeři jako jsou Falcons, Start98, Vinohrady, Wizards a B.U.H. s námi bojují o velice důležité body a my jich musíme urvat co nejvíc. Takže pánové… POJĎME ZABRAT!!!