Vyhledávání


Kontakt

FBC Ekonom Praha

E-mail: fbcekonom@email.cz

Vstup do soutěže úspěšný

26.09.2011 17:03

    Před novou sezónou došlo v naší sestavě jen ke kosmetickým úpravám, a tak nemohla být o nesehranosti ani řeč. Do našich řad po loňské premiéře opět zavítal Martin Brodík (hostování z TJ JM Chodov) a nově se představil Radek Dvořák (hostování z SSK Future). První turnaj se hrál v hale Noxy Ruzyně a nás čekali soupeři z U.F.O.S. Mladé Boleslavi a Sparty Praha.

    K prvnímu soutěžnímu utkání jsme nastoupili proti starým známým z Boleslavi. Soupeř nás překvapoval už od prvních minut. Nebyl to ten nebezpečný a nepříjemný soupeř, se kterým jsme se utkávali v ročníku 2009/2010. Mladoboleslavští téměř neběhali, míček jim neposedně odskakoval z čepelí a ani gólman nepřesvědčoval o kvalitách naší soutěže. Po několika jalových střídáních se v osmé minutě poprvé prosadil střelec ze slezského výběžku Honza Galgonek, kterého přesným pasem vybídl Honza Daněček. O tři minuty později se prosadila naše druhá obranná dvojice Matěj Čížek a Radim Fildán, když druhý jmenovaný poslal míček ze třetiny hřiště přesně pod břevno. A do třetice všeho dobrého. Ještě před úvodní sirénou se poprvé v dresu Ekonomu bodově prosadil Radek Dvořák, když přesně přihrál Honzovi Daněčkovi a bylo to 3:0. Necelé čtyři minuty po přestávce si oba jmenovaní spolupráci zopakovali a mohli jsme se radovat ze čtyřbrankového vedení. V polovině utkání pak završil svůj hattrick náš kapitán Honza Daněček, k čemuž mu tentokrát pomohl přesnou přihrávkou Martin Brodík. Do třetí třetiny jsme nastoupili s cílem nepovolit a pokud možno vyhrát s čistým kontem. Bohužel hned ve třetí minutě zaznamenal soupeř svůj jediný úspěch. Na konečných 6:1 upravil střídající Tomáš Špinka, opět po nahrávce Martina Brodíka. Celé utkání odchytal ve vynikjící formě čerstvý inženýr Ondra Maňák. Ještě jednou gratulujeme.

    K druhému utkání dne jsme nastoupili proti "céčku" pražské Sparty, které v prvním utkání překvapivě prohrálo s EMCO Cholerics. Soupeř se od první minuty prezentoval běhavým florbalem se spoustou tvrdých osobních střetů. Chvilku trvalo, než jsme si na tento styl hry zvykli. Bohužel jsme během zvykání stihli dvakrát prohrávat. Nejprve na 1:1 musel vyrovnávat Honza Daněček po pasu Radka Dvořáka a poté v přesilovce na 2:2 srovnal Michal Trunkát za asistence Martina Brodíka. Víc už jsme sparťany do vedení nepustili. Pomalu jsme přebírali otěže zápasu a také se nám dařilo fyzickým atakům soupeře nejen odolávat, ale také jsme začali nějaké ty "hity" rozdávat. Konec konců, dle počtu vyloučených to vypadalo na pěknou diskotéku. Poprvé v utkání nás do vedení dostal křížnou střelou Honza Galgonek po povedené akci Radka Dvořáka a Honzy Daněčka. Soupeři se podařilo ke konci druhé části hry naposledy vyrovnat. Po dvou třetinách byl tedy stav 3:3. Po několika vteřinách závěrečného dějství zastavil soupeř před brankovištěm nedovoleně Tomáše Špinku a bylo z toho trestné střílení. Nájezdu se ujal sám postižený a jen vynikající zákrok brankáře hostí zamezil našemu opětovnému vedení. Následovala přesilovka, kterou po spolupráci dua Radek Dvořák, Honza Daněček přesně zakončil Honza Galgonek. Stav utkání 4:3. Trvalo pouhých třináct vteřin než se skóre opět měnilo. Michal Trunkát uvolnil Tomáše Špinku a ten se nemílil. 5:3. Od této chvíle jsme soupeře už k ničemu vážnějšímu nepustili. Dobrá obranná hra celého týmu tak znamenala další tři body. Podařený vstup do sezóny.